Tattoo cena: Kaj vpliva na ceno tetovaže?

Tattoo cena: Kakšna bo cena tetovaže?

Vsi, ki smo se kdaj koli tetovirali, smo se verjetno najprej vprašali: Kakšna bo cena za moj tattoo? Prav je, da o ceni tetovaže razmišljamo in da smo na strošek pripravljeni. A da ne boste sami bezali po temi in bili presenečeni nad tattoo ceno, je spodnji članek pravi naslov. Kaj sestavlja ceno tetovaže ter kaj lahko pričakujete od tattoo studia?

Kako se določi tattoo cena?

Priprava tetovaže in tetoviranje sta dva ločena procesa, ki včasih potekata vzporedno. Le skupaj tvorita vašo izkušnjo s tetoviranjem.

Za to, da imate na koncu svoj edinstven tattoo, mora tetovator imeti kar nekaj informacij o vaših željah in pričakovanjih. Mednje spadajo:

  • Osnovni motiv.
  • Reference in navdih za motiv.
  • Želena lokacija na telesu (z jasno fotografijo).
  • Dimenzija tetovaže (višina in širina v cm).

Ko ima tetovator te informacije in sta s stranko dogovorjena za termin, se lahko začne samo delo. Različni tetovatorji imajo različne priprave na tetoviranje. Nekateri pripravijo risbo oz. skico tetovaže že pred terminom, drugi to opravijo na dan tetoviranja.

Predhodna priprava tetovaže

Posvet s stranko in izris tetovaže nista vključena v ceno. Zato ilustracij ne izrisujem dokler nimava s stranko zagotovljen termin. Izris motiva za tetoviranje je v večini primerov najtežji in najbolj dolgotrajen proces. Ko moram na primer narisati motiv ki ga prej nisem nikoli, se moram to naučiti od osnov dalje, saj se izogibam direktnemu prerisovanju iz referenc.

Izris motiva za enourno tetovažo kdaj zahteva tudi nekaj ur risanja, učenja, načrtovanja …

Kakšna je cena za majhen tattoo?

Tako kot v veliko drugih tattoo studijih, imamo tudi v PFT določeno neko minimalno ceno za tetoviranje (shop minimum). Od te cene ne odstopamo. To se morda nekaterim strankam zdi nesmiselno, saj je cena za 10-minutni in 30-minutni tattoo enaka.

Razlog za to se skriva v začetnih stroških tetoviranja. Skoraj vedno se za tetoviranje 10-minutnega in 30-minutnega motiva porabi ista količina barve. V obeh primerih odvržemo v smeti podobno količino smeti, papirja, plastike, ostrih predmetov ter črnila. V obeh primerih porabimo čas za posvet s stranko, izris motiva, pripravo prostora in čiščenje po tetoviranju.

Kaj vse še skriva cena tetovaže?

Sicer je to mogoče samoumevno, ampak za to, da Petra Fon Tattoo Studio obstaja, je potrebno kar nekaj stvari. Med drugim je treba zagotoviti:

  • Sterilen prostor, kjer se stranke dobro počutijo.
  • Internetno povezavo, da lahko poslušamo glasbo in brskamo po Instagramu med tetoviranjem.
  • Še marsikaj drugega.

Ne smemo pozabiti tudi na to, da tako kot vi cenite svoj čas in strokovnost, ju cenim tudi sama. Risanje in tetoviranje sta moji dve veliki strasti. Zelo sem počaščena in srečna, da so mi stranke pripravljene za to plačati. Zato se vedno zelo potrudim, da je tudi končni rezultat kakovosten.

Prav tako je smiselno izpostaviti naslednje: če smo pripravljeni plačati več 100 evrov za par čevljev, nas cena umetnine, ki nas bo spremljala do konca življenja, ne bi smela vznemirjati. Koliko je vreden delček vaše kože?

Za delovanjem PFT (Petra Fon Tattoo) se poleg tetovatorke skriva še cela ekipa, ki skrbi, da prijave in komunikacija stečejo gladko ter da se Petra posveča predvsem tetoviranju.

Torej, koliko me bo tetovaža stala?

Žal vam nekega splošnega a odgovora ne morem dati. Cena tetovaže je odvisna od vseh zgoraj omenjenih dejavnikov, zato pa se ponudbe za tetoviranje opravljajo individualno. Preden vam pripravimo ponudbo, moramo od vas dobiti vse informacije, ki jih v studiu potrebujemo.

Imate kakšno vprašanje vprašanje ali pa bi vas zanimala ponudba za izdelavo vaše edinstvene tetovaže? Pišete nam lahko na petrafon.tattoo@gmail.com! Za rezervacijo termina lahko na naši strani preverite, če so prijave odprte.